Пн. 29 Квітня 2024

В шкільних їдальнях Америки вводять в меню незбиране молоко

Американський кооператив Dairy Farmers of America підтримав прийняття законопроєкту про незбиране молоко для здоров’я дітей в Палаті представників США. Законодавча ініціатива дозволяє включати незбиране молоко у раціон американських шкіл. Для набуття вищої юридичної сили даний законопроєкту має підтримати верхня палата Конгресу США – Сенат.

Незбиране молоко, разом з пастеризованим молоком жирністю 2%, є найбільш популярним видом питного молока серед дітей та дорослих в США, оскільки містить 13 основних поживних речовин і вітамінів, а також високоякісний білок, який сприяє розвитку мозку і кісток. Як частина здорового харчування, незбиране молоко може допомогти поліпшити пам’ять, роботу мозку і здатність зосереджувати увагу, зміцнити імунітет, знизити кров’яний тиск і зменшити ризик серцево-судинних захворювань або діабету 2 типу.

За даними Tasting Table, незбиране молоко рекомендується використовувати для приготування молочних коктейлів, які полюбляють американці, оскільки жир який містить продукт є більш корисною альтернативою ніж морозиво, яке традиційно додають до напою.

Однак, у 2012 році адміністрація президента Барака Обами виключила незбиране молоко з меню шкільних обідів, намагаючись знизити допустимий рівень жиру, який споживають американці. Позиція Палати представників США відповідає актуальним науковим дослідженням, які обґрунтовують переваги натурального молока будь-якої жирності. Крім того, ідея законопроєкту відповідає політиці скорочення викидів парникових газів в атмосферу, підвищення енергоефективності й сприяє раціональному використанню молока-сировини, якого не вистачало американським молокопереробним підприємствам в другій половині 2023 року.


Залишити коментар