Чотири простих способи, щоб кури краще неслися взимку

В ідеальних умовах кури повинні нестися кожні 24-26 годин. Кури можуть перестати нести яйця з багатьох причин, включаючи: брак світла, стрес, погане харчування, линяння, вік.

Подбайте про освітлення в курнику

Курям потрібно не менше 16 годин денного світла. У зимовий період цього домогтися складніше, але вирішити проблему можна за допомогою штучного освітлення. Використовуйте додаткові лампочки або бездротові світильники, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

Покращіть харчування курей

Щоб організм курей міг виробляти яйця, їм потрібен правильно збалансований раціон. Додайте в корм подрібнений буряк, корисними будуть і свіжі овочі. Для стабільної несучості та оптимального здоров’я курям потрібні 38 поживних речовин.

Створіть спокійні умови в курнику

Якщо курей забагато і вони ніяк не можуть ужитися одна з одною, це також може вплинути на несучість. У цьому випадку є сенс їх розділити. Надійно захистіть курник від хижаків, Забезпечте комфортну температуру в курнику, вона не повинна сильно відрізнятися від температури на вулиці.

Прискорте линяння

Якщо у ваших курей линяння, це також може погіршити їхню несучість. Адже птахи витрачають усю енергію саме на цей процес. У цьому можуть допомогти додавання в корм: білка, кукурудзи, насіння. Також можна проконсультуватися у ветаптеці чи придбати препарати для прискорення линяння.


Залишити коментар