Рецепт славетного львівського сирника

Легендарний львівський сирник популярний у Львові настільки, що готують його не лише в багатьох ресторанах та кав’ярнях, а й у простих родинах. У львівському сирнику поєдналися максимально ніжний сир з присмаком апельсинової та лимонної цедри та шоколадна глазур. Цей десерт у міру солодкий та добре пасує до будь-якого гарячого напою – кави чи чаю.

Інгредієнти

900 г кисломолочного сиру (9%)

40 г сметани

150 г цукру

10 г ванільного цукру

4 великих яйця (5 нормальних)

100 г масла 82.5%

40 г манки

20 г крохмалю кукурудзяного

125 г родзинок

цедра лимона

Глазур

80 г чорного шоколаду

80 г молочного шоколаду

70 г масла 82.5%

Спосіб приготування

Кисломолочний сир (в ідеалі домашній або дуже схожий на нього) змішую з цукром та яйцями, добре збиваю блендером до однорідної консистенції, додаю вершкове масло, манну крупу та крохмаль, ще раз добре проходжусь блендером.

Родзинки заливаю окропом на 1 хвилину, зливаю воду і даю стекти надлишковій волозі. Додаю до сирної маси, окремо додаю ще тоненько на тертушці натерту цедру лимона.

Масу поміщаю у прямокутну форму, вистелену пергаментом, і випікаю приблизно 45-50 хвилин на 180 градусах. Даю охолонути!

Для глазурі: 2 види шоколаду топлю на водяній бані разом з маслом. Потім покриваю цією сумішшю вже холодний сирник.


Залишити коментар