Перелік агропродукції на яку з нового року потрібна ліцензія

Уряд України визначив перелік сільськогосподарської продукції, експорт якої тепер підлягає ліцензуванню (постанова КМУ від 27 грудня 2023 р. № 1402).

Серед цих товарів вказано пшеницю та суміш пшениці з житом (меслин), жито, ячмінь, овес, кукурудзу, соєві боби, насіння ріпаку та кользи, насіння соняшнику, а також рафіновану чи нерафіновану соєву олію та її фракції, олії соняшникову, сафлорову чи бавовняну та їх фракції, олії ріпакову чи гірчичну та їх фракції, макуху та інші тверді відходи і залишки.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Урядовий портал.

Заявки на отримання ліцензій для експорту вказаних товарів розглядатимуться згідно порядку, установленого Мінекономіки, з урахуванням особливостей, зазначених відповідними вимогами.

Заявники повинні подати додаткові документи, зокрема засвідчені керівником заявника копії витягу з реєстру платників податку на додану вартість та довідку банку про відкриття банківського рахунка нерезидентом (покупцем товару). Якщо довідка банку складена іноземною мовою, необхідно додати переклад українською.

Важливо зазначити, що під час воєнного стану оформлення та подання документів може здійснюватися в електронній формі через відповідні інформаційно-комунікаційні системи (портал електронних сервісів Мінекономіки, Єдиний державний вебпортал електронних послуг).

Процес видачі ліцензій на експорт товарів зазначеного переліку триватиме не більше 10 робочих днів з дати подання заявки до Мінекономіки. Нові правила спрямовані на більш ефективний контроль за експортом сільськогосподарської продукції.

 


Залишити коментар