Пн. 29 Квітня 2024

Німецькі фермери готуються до масштабного страйку

Фермери Німеччини погрожують провести масштабну акцію протесту 8 січня проти запланованого Урядом країни скасування субсидій та пільг з транспортного податку для сільськогосподарської та лісогосподарської техніки, повідомило видання Derwesten.de. Мова йде про скасування пільг на дизельне паливо, а також звільнення від сплати податку на транспортні засоби.

18 грудня аграрії вже проводили акцію протесту у Берліні. За даними поліції, у ній взяли участь до 6,6 тис. чоловік та до 1,7 тис. одиниць техніки.

Президент Асоціації німецьких фермерів Йоахім Руквід анонсував «дуже гарячий січень», якщо федеральний уряд продовжить ці скорочення пільг для аграріїв.

«Тоді з 8 січня масштаби акції протесту будуть такі, яких країна ще ніколи не бачила», — погрожує він.

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір у свою чергу заявив, що боротиметься проти цих скорочень Урядом. За його словами, навантаження на сектор вже дуже велике, і побоювання щодо його існування поширюються.

Йоахім Руквід закликав до зміни Уряду, якщо тиск на галузь продовжиться. Він звинуватив міністра фінансів Крістіана Лінднера в тому, що той «порушив своє слово», пообіцявши, що не буде підвищення податків, пише Aussiedlerbote.de.

Речник уряду Штеффен Гебештрайт заявив, що економія та скорочення в різних сферах, включаючи сільське господарство, були «болючими». Тому він розуміє протест фермерів. Однак це був компроміс. Якщо можна витратити менше грошей, це завжди впливає на певні групи населення, сказав Гебештрайт.


Залишити коментар