5 найвишуканіших новорічних закусок
Смачні рецепти закусок, які ідеально пасуватимуть до новорічного столу. Спробуйте! Це буде неймовірно смачно.
Мільфей з буряка й авокадо
Інгредієнти:
3 буряки
2 авокадо
½ лимона
150 г йогурту
3–4 гілочки петрушки
сіль
Спосіб приготування:
Буряк запекти в духовці до готовності, остудити й очистити. Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку й очистити від шкірки. М’якоть крупно нарізати.
У блендері збити авокадо, сік половини лимона, петрушку і йогурт. Посолити і перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою. Буряк нарізати круглими часточками. Викласти мільфей шарами, чергуючи буряк і крем з авокадо.
Закуска з помідорів “Дід мороз”
Інгредієнти:
10 помідорів
200 г твердого сиру
2 зубчики часнику
4 ст. л. майонезу
Спосіб приготування:
У помідорів зрізати верхівки і видалити м’якоть.
Сир натерти на тертці. Змішати з подрібненим часником і майонезом.
Нафарширувати помідори і накрити верхівками. Зробити очі з сушених бутонів гвоздики і носики з зерен граната. Майонезом намалювати бороду.
Закуска “Сирні кульки” з крабовими паличками
Інгредієнти:
1 пачка крабових паличок
3 курячі яйця
50 г твердого сиру
2 ст. л. майонезу або сметани
1 пучок петрушки
сіль (за смаком)
Спосіб приготування:
Відваріть курячі яйця круто (10-12 хвилин після закипання). Подрібніть на терці яйця, сир та крабові палички. Приблизно 1/3 частину натертих крабових паличок відкласти в іншу ємність.
Зелень промити та нарізати дрібно. Яйця, сир та основну частину крабових паличок змішати. Додати зелень, майонез та сіль. Сформуйте кульки діаметром близько 4 см.
Кульки обваляйте в крабових паличках, які раніше відклали. Перед подачею можете прикрасити петрушкою або іншою зеленню.
Закуска “Ялинка” з листкового тіста
Інгредієнти:
500 г листкового тіста
1 ст. л. пшеничного борошна
150 г бекону смужками
1 куряче яйце
сіль
оливки без кісточок або твердий сир (за смаком)
Спосіб приготування:
Присипте робочу поверхню борошном. Викладіть листок тіста та наріжте смужками шириною приблизно 2 см, товщина – 0.4-0.7 мм. Смужки бекону наріжте також шириною 2 см. Перекладіть на тісто і злегка притисніть, щоб шари з’єдналися.
Викладіть тісто з беконом у формі ялинки, ніби складаєте “жабо”. Складайте з невеликої ширини та розширюйте донизу. Обережно нанизуйте на кухонну дерев’яну шпажку ялинки.
Деко для випікання застеліть пергаменним папером та перекладіть ялинки. Збийте вінчиком яйце з дрібкою солі, кухонним пензликом змастіть цією сумішшю ялинки.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Перед подачею прикрасьте верхівку ялинки оливками або сиром, який попередньо вирізали у формі зірочок.
Шпинатний рулет з сьомгою
Інгредієнти для бісквіта:
200 г або свіжий 300 г замороженого шпинату
3 яйця
50 г борошна
дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
250 г м’якого вершкового сиру
200г слабосолоної сьомги
Спосіб приготування:
Шпинат подрібніть блендером (якщо він заморожений – спочатку розморозьте). Курячі білки відокремте від жовтків і збийте блендером до пишної піни. Щоб піна була стійкою, яйця повинні бути холодними, прямо з холодильника. Жовтки змішайте зі шпинатом і борошном. У шпинатну суміш акуратно введіть збиті білки, щоб вийшло повітряне і пишне тісто. Викладіть тісто тонким шаром на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 180° духовці 10-12 хвилин. Готовий рулет повинен бути пружним і не липким.
З бісквіта зніміть пергамент і дайте йому охолонути. Змастіть тонким шаром вершкового сиру і викладіть тонко нарізану сьомгу. Туго загорніть рулет в харчову плівку і залиште в холодильнику на 3-4 години. Перед подачею на стіл наріжте рулет тонкими кружечками.
Залишити коментар