Шоколадний фондан приготувати вдома легко
Смачний шоколадний десерт — це якраз про нього. Шоколадний фондан не складно готувати. Головне — з душею, тоді ваші старання будуть винагороджені.
Інгредієнти:
85 грамів гіркого подрібненого шоколаду (70-74% какао) – приблизно ½ склянки
3 столові ложки вершкового масла, нарізаного кубиками
3 столові ложки цукру
1 велике яйце
1 великий жовток
½ чайної ложки екстракту ванілі
⅛ чайної ложки солі
2 столові ложки борошна
цукрова пудра (за бажанням)
Спосіб приготування:
Крок 1
Розігрійте духовку до 220°C і змастіть вершковим маслом форму.
Крок 2
Змішайте шоколад і 3 столові ложки вершкового масла в термостійкій мисці, поставленій над каструлею з киплячою водою.
Варіть суміш, періодично помішуючи, до повного розплавлення та однорідної консистенції.
Або ж помістіть масу в миску (не використовуйте металевий посуд) та поставте в мікрохвильову піч на 30-секундні режими, помішуючи, до повного розплавлення та однорідної консистенції, приблизно 1 хвилину.
Зніміть з вогню і відставте суміш в сторону.
Крок 3
У середній мисці змішайте 3 столові ложки цукру, яйце, жовток, ваніль і сіль.
Інтенсивно збивайте, поки суміш не стане густою та пінистою, приблизно 2 хвилини.
Просійте борошно до однорідної маси.
Крок 4
Лопаткою додайте шоколад до яєчної суміші та обережно перемішуйте до однорідної консистенції.
Крок 5
Вилийте суміш у форму для випікання. Випікати 12-14 хвилин або поки краї не схопляться і не піднімуться, але середина все ще буде м’якою при легкому натисканні.
Ви також можете накрити тісто і поставити його в холодильник на добу наперед. Додайте додатково хвилину або 2 до часу випікання, якщо випікаєте пиріг прямо з холодильника.
Крок 6
За допомогою лопатки або маленького ножа звільніть краї пирога від форми. Поставте тарілку на форму та обережно переверніть теплий пиріг.
Посипте десерт цукровою пудрою і подавайте з морозивом або збитими вершками.
Залишити коментар