Ковбасні вироби і мʼясо здорожчали перед святами
Напередодні свят в Україні злетіли ціни на м’ясо: скільки коштують ковбаси, курка і свинина. Помітне зростання цін, зокрема, на курячу продукцію.
Про це свідчать дані, оприлюднені “Мінфіном”.
Так, курячі стегна тепер коштують 112,45 грн за кг, тоді як ціна на гомілки піднялася з 85,55 грн у листопаді до 86,95 грн за кг. Куряча тушка залишилася без змін у ціні, а середня вартість філе навіть трохи зменшилася на гривню і тепер становить 159,30 грн за кг
Вартість свинини також збільшилась у грудні. Свиняча грудинка тепер продається в середньому по 186,06 грн за кг, лопатка доступна в супермаркетах за середньою ціною 190 грн за кг, ошийок оцінюється у 253,16 грн за кг, черево коштує 187,48 грн за кг, ребра продаються за ціною 189 грн 70 грн за кг. Середня вартість 1 кг шашлику становить 220 грн.
Ціни на сирокопчені ковбаси, зокрема популярну “Брауншвейську”, в Україні зросли в грудні з 688 грн до 717 грн за кг. Придбати 375 г цього продукту тепер можна за 328 грн, що суттєво вище порівняно з минулим місяцем, коли ціна становила 287,75 грн за кг. Варено-копчена ковбаса, наприклад, “Глобине” Салямі на цей час оцінюється в 224 грн за кг, а за 460 г у супермаркетах доведеться заплатити 124,97 грн.
Залишити коментар