На Житомирщині виготовляють кілька сортів хмелю
У селі Вертокиївка, що на Житомирщині, вирощують не тільки пряний та ароматичний хміль, а ще й лікарський сорт хмелю.
Підприємство «Хміль України» донині зберігає статус одного з лідерів хмелярства області. Хміль тут росте на площі понад 100 гектарів.
Торішній врожай склав близько 50 тонн. Переважну більшість хмелю з Вертокиївки експортують до Чехії, Великої Британії та Монголії.
Також тут роблять гранульований хміль. Подібних заводів лише пʼять у всій Європі, пише видання “Аграрії разом”.
Підприємство «Хміль України» постійно працює над поліпшенням власної продукції, тому для них важливе законодавче регулювання сфери хмелярства.
Їхнє головне прохання — впровадження належного маркування. Адже не всі пивовари використовують чистий хміль, часто у виготовленні продукції застосовуються хімічні замінники.
Тому житомирські хмеляри наполягають на тому, щоб це було чітко вказано у складі продукції.
Залишити коментар