Нд. 28 Квітня 2024

В Японії визначили максимальні безпечні дози спиртного

Експертна група МОЗ Японії розробила проект рекомендацій щодо вживання спиртних напоїв. Так, максимальна добова доза чистого алкоголю (стовідсотковий спирт) для чоловіків становить 40 г, а для жінок — 20 г. Перевищення цього рівня підвищує ризик розвитку низки захворювань, повідомляє The Mainichi.

Цифри в дужках — відсоток алкоголю на одиницю об’єму. Інформація отримана з веб-сайтів виробників та інших джерел. Інфографіка: The Mainichi

У запропонованих рекомендаціях, перших у своєму роді в Японії, також зазначено, що «важливо підтримувати споживання алкоголю якомога нижче». Результати досліджень останніх років свідчать, що навіть невелика кількість алкоголю може підвищити ризик високого кров’яного тиску і раку.

Після збору коментарів громадськості японське міністерство охорони здоров’я завершить роботу над інструкціями до кінця березня 2024 року, детально описуючи вплив споживання алкоголю на здоров’я та перераховуючи моменти, на які слід звернути увагу під час вживання алкоголю.

Згідно з проектом рекомендацій, вплив алкоголю на здоров’я залежить від вікової групи, статі та статури. Вони також попереджають, що надмірне вживання алкоголю робить людей більш сприйнятливими до захворювань, пов’язаних зі способом життя, раку та алкогольної залежності.

Запропоновані рекомендації зосереджені на чистій кількості алкоголю, що міститься в напоях. Посилаючись на звіти Всесвітньої організації охорони здоров’я й інші звіти про те, що що менше чистого алкоголю людина вживає, то нижчим буде ризик раку й інші ризики, у рекомендаціях вказується, що навіть легке вживання алкоголю може підвищити небезпеку високого кров’яного тиску, а також раку стравоходу серед чоловіків і кровотечі у жінок.

Вони також наголошують на результатах досліджень, що продовження споживання приблизно 20 г або більше чистого алкоголю на день підвищує ризик розвитку раку кишечника. Виходячи з цього, проект радить: «Важливо встановити кількість випитого заздалегідь, розуміючи нормальний обсяг споживання».


Залишити коментар