Імпортні сири на українському ринку витісняють вітчизняні

Експерти стверджують, що на українському ринку сиру вітчизняні сировари незабаром зіштовхнуться із зростанням конкуренції з боку польської продукції, що пов’язано із нинішньою політикою ціноутворення на сири.

Про це повідомляє Інфагро.

Продукція українських виробників із початку осені вже двічі зростала в ціні через подорожчання сирого молока на 20%. Вартість українського сиру зросла лише на 10%, тому сиророби тиснуть на торговельні мережі для збільшення цін.

Польські сири порівняно з українськими помітно дешевші, навіть незважаючи на витрати на доставку в Україну. Торгова статистика свідчить про зростання інтересу до імпортних сирів. У жовтні закупівлі твердих, напівтвердих та білих сирів зросли одразу на 10% проти показників вересня та більш ніж на третину порівняно з жовтнем 2022 року.

У листопаді, як очікується, імпорт сиру в Україну зросте ще суттєвіше, на тлі підготовки торгових мереж та дистриб’юторів до пожвавлення торгівлі перед новорічними святами. Слід зазначити, що у жовтні Україна імпортувала рекордний обсяг молочних продуктів із початку повномасштабної війни.
Зростання імпорту фіксується у всіх категоріях молочної продукції, проте найбільшу частку в обсягах імпорту займають сири – 3,2 тис. т.


Залишити коментар