Чому антибіотики можуть не допомогти

Стійкість до антибіотиків – серйозна загроза, для людей, тварин, рослин і навколишнього середовища, яка з’являється як результат нераціонального вживання цих ліків.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України.

Правила відповідального вживання антибіотиків:

  • Антибіотики діють лише на бактерії. Ніколи не використовуйте їх при вірусних інфекціях, бо антибіотики безпорадні в боротьбі з ними.
  • Не займайтесь самолікуванням! Лише лікар може чітко визначити, коли варто приймати антибіотики та які саме.
  • Не переривайте курс антибіотиків самостійно. І ніколи не використовуйте самовільно антибіотики з пачки, яка залишилася після курсу лікування. Не діліться цими ліками з іншими та не радьте їх приймати.
  • Вакцинуйтеся, стежте за гігієною рук, тримайтесь якомога далі від хворих людей. Це і профілактика захворювань, і можливість зменшити кількість використання антибіотиків.
  • Негайно звертайтеся до лікаря, якщо прописані антибіотики не полегшують симптоми захворювання. Можливо, вам необхідно підібрати інший препарат.

Пам’ятайте: коли справа дійшла до антибіотиків, і загалом – у питаннях, що стосуються здоров’я, не слухайте людей без медичної експертизи. Якщо ви хворієте, зверніться по медичну допомогу, бо призначати антибіотики – справа лікаря.

Відома торгова марка соків з Тернопільщини змінила пакування

 

 


Залишити коментар