Нд. 28 Квітня 2024

Ціни на продукти взимку зростуть

Цієї зими деякі продукти можуть коштувати на половину дорожче, ніж зараз. На їхню вартість впливатимуть декілька факторів, серед них і сезонність.

Фактор сезонності вже почав впливати на ціни низки продуктових позицій, зокрема на яйця, молочну продукцію, м’ясні вироби, овочеві культури. Загалом взимку на деякі групи товарів ціни можуть зрости на половину, повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

«Фактично в нас з кінця серпня зросли ціни на молочну та м’ясну продукцію. Це обумовлено як логістикою, так і здорожчанням цін на паливно-мастильні матеріали, але також фактором закінчення сезонності великого молока. Здорожчання може відбуватися до середини грудня, поки переробні підприємства матимуть зобов’язання по контрактах як на внутрішні, так і на експортні ринки. Далі, можливо, частково ціна буде опускатися», – зазначив він.

За словами Дениса Марчука, ціна на яйця буде триматися орієнтовно до середини весни, поки не почнуть з’являтися пропозиції від домашніх господарств.


Залишити коментар