Нд. 28 Квітня 2024

росіяни знищують заповідник “Асканія-Нова” на Херсонщині

“Асканія-Нова” – найбільший степовий заповідник Європи з унікальним тваринним та рослинним світами На окупованій Херсонщині з унікального біосферного заповідника “Асканія-Нова” росіяни перевозять тварин до краснодарського зоопарку “Сафарі-парк”.

Тварин вивозять в рамках так званої угоди про співробітництво, повідомляє Центр національного супротиву. Зазначається, що ця угода не дійсна, адже від українського заповідника її підписує російський ставленик, який не є керівником. В матеріалі підкреслили, що фактично окупанти викрадають тварин і знищують унікальний заповідник, повідомляє Екополітика.

Окрім того, раніше на території заповідника помічали російських військових. “Кожен відповідальний за цей злочин понесе відповідальність після деокупації регіону”, – запевнили автори. Вони також закликали українців повідомити про ворогів та колаборантів за посиланням.

Як відомо, “Асканія-Нова” є найбільшим степовим заповідником Європи, який жодного разу не розорювали. Це найстаріший заповідний комплекс в Україні. Він має природний ландшафт сухого типчаково-ковилового степу, дендропарк, низку рідкісних та червонокнижних видів тварин та рослин. Також в заповіднику мешкають стада антилоп канна, гну та нільгау, а також зебр.

Фермер з села Лісове на Вінниччині вирощує одні з найдорожчих горіхів у світі


Залишити коментар