Овес сприяє схудненню

Нашому організму потрібні вуглеводи для отримання енергії. Тому, перш ніж відмовитися від цільнозернових продуктів, знайте, що не всі вуглеводи однакові, пише EatingWell.

Фахівці стверджують, що цільнозернові продукти містять вуглеводи і насичені поживними речовинами, такими як вітаміни групи B, фолієва кислота, залізо, цинк і магній. Вони є чудовим джерелом клітковини та антиоксидантів.

За твердженнями вчених, цільнозернові продукти можуть сприяти зниженню ваги. Клітковина в цільнозернових продуктах подібна до “лежачого поліцейського” на дорозі, вона уповільнює травлення, що, в свою чергу, сприяє фактору ситості. І, за їхніми словами, кращий продукт з цього скопа для схуднення – овес.

“Овес може допомогти з втратою ваги, впливаючи на гормони апетиту і живлячи кишкові мікроби. Вони мають унікальний антиоксидант під назвою бета-глюкан, який діє як пребіотик, живлячи корисні мікроби кишечника, які можуть впливати на гормони апетиту, GLP-1 та PYY. Ці гормони уповільнюють спорожнення шлунка”, – відзначають експерти.

У порівнянні з іншими видами цільнозернових продуктів, такими як пшениця, рис і просо, овес перевершує конкурентів по користі.


Залишити коментар