Спосіб, що дозволяє зберегти солодкий перець свіжим пів року
Для зберігання підходить перець, зібраний у технічній зрілості, тобто недозрілий, зелений. При температурі від 0 до 2 °C він може пролежати мінімум 4 місяці, а то й пів року. Невеликий урожай можна просто відправити в холодильник, а якщо плодів багато – тоді в льох.
У погребі перець добре лежить у дерев’яних ящиках зі щілинами між дошками – так він може дихати.
А далі є 2 варіанти:
– обгорнути кожен перець у щільний папір;
– засипати піском – у цьому разі дно ящика, стінки треба вистелити цупким папером, на дно насипати невеликий шар піску, потім укласти плоди, знову шар піску, знову плоди тощо, але не більше трьох шарів перцю.
Перед закладанням на зберігання мити перець не треба – якщо на ньому бруд, достатньо просто протерти його сухою тканиною.
Ну і, зрозуміло, перець можна заморозити. У цьому разі плоди треба помити, просушити або обтерти тканиною, вставити один в інший і відправити в морозилку.
Залишити коментар