На Закарпатті виготовляють унікальне морозиво
У селі Кваси Закарпатської області місцеві підприємці сторили бренд “Гуцало Джелато”. Під ним виготовляють унікальні сорти морозива на основі козячого та овечого молока, а також сорбе із алкогольних напоїв.
Про це розповідає Newfood Media.
Серед асортименту “Гуцало Джелато” – ягідне сорбе, пивне морозиво, морозиво з лісовими шишками, гілочками смереки, вершкове з овечого або козиного молока.
У продукцію не додають штучних барвників, кажуть виробники. Наприклад, фіолетовий колір морозива отримують від чорниць. Щодо свого сорбе із сидру підкреслюють – напій є теруарним, тобто виготлений на Закарпатті із місцевого матеріалу, який відчув на собі вплив специфіку регіону.
Окрім морозива, підприємство виробляє сири, солодощі, мед та леквари (джеми).
Піраміди та хатинки з гарбузів можна побачити поблизу Чернівців (фото)
Залишити коментар