Пн. 29 Квітня 2024

Рівненський кавун не гірший херсонського

Два роки поспіль власники підприємства експериментували з сортами кавуна. Перевіряли також, чи підійде для вирощування ягоди місцевий ґрунт, розповідає агроном. Зараз же планують зібрати 400 тонн гібрида кавуна сорту Юта:

“Перша половина вегетації — були несприятливі умови: початок літа був холодним, потім середина літа, місяць йшов дощ, не переставав. Оце тільки от у серпні прийшла добра погода, якраз вони почали достигати. Ця погода їм допомогла”.

Бугринські кавуни можна купити в мережевих супермаркетах по всій Україні, розповів пан Ігор. За кордон ягоду продавати не планують.

На Рівненщині у 2023-му вирощують кавуни до десятка господарств, під ягоду відвели від двох до десяти гектарів кожне, розповів голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Рівненщини Андрій Кузьмич:

“Кавун для нас — це нішева, тобто нетипова культура. Його масово в нас не вирощують, але, враховуючи ту ситуацію, яка в нас на сьогодні склалася в країні, коли Херсонська, Миколаївська області… Основним донором кавуна в нас вважався й еталоном смаку херсонський кавун. Цього року, враховуючи погодні умови, ви бачили його самі, мали можливість скуштувати, він прекрасний на смак, солодкий, з правильним вмістом потрібних цукрів”.

"На Рівненщині теж можна виростити гарний кавун", — агроном з Херсонщини
Андрій Кузьмич. Фото: Суспільне Рівне

Агроном Ігор Мехеда додав, що навесні у нього були скептичні настрої щодо вирощування кавунів на Рівненщині:

“Сьогодні я змінюю своє бачення про це. На Рівненщині теж можна виростити гарний кавун”.

Чому вартість картоплі може зрости


Залишити коментар