Кілька ідей для здорового сніданку

Сніданок – найважливіший прийом їжі. Регулярні сніданки допоможуть не переїдати протягом дня, стануть корисними для фігури і здоров’я.

На ранковий прийом їжі добре підходять продукти багаті клітковиною. Крім цього варто вживати білок і тверді сири. Про це пише дієтолог Світлана Фус в Instagram.

Вона назвала три варіанти здорового і корисного сніданку.⁣⁣

Каші

Вони повинні бути з цільного або плющеного зерна, які потрібно варити, а не просто залити гарячою водою або молоком. Такі каші містять більше вітамінів, мінералів і клітковини, краще і довше насичують. До каші можна додати яйця або сир, овочі, фрукти, горіхи, авокадо. Можна кашу приготувати вранці, а якщо немає часу, то і напередодні. Увечері змішайте, наприклад, плющену вівсянку з натуральним йогуртом і помістіть на ніч в холодильник. Вранці додайте в неї жменю фруктів і кілька горіхів.

Яйця

Яєчня, омлет, яйця пашот насичують організм білками. Готуйте їх з жовтками, які мають жовчогінний ефект. Це важливо для нормальної роботи жовчовивідної системи. Крім того, в жовтках міститься холін, який покращує роботу печінки, нервової і кровоносної систем. До страви з яєць слід додати овочі і шматок цільнозернового хліба або трохи каші. Можна зробити тост з цільнозернового хліба з скибками авокадо.

Тверді сири та червона риба

Така білкова їжа дає відчуття ситості на довше.⁣⁣


Залишити коментар