Пн. 29 Квітня 2024

Зубна паста від шкідників, або Як врятувати капусту

Для чого при вирощуванні капусти овочівники застосовують зубну пасту: ніколи не здогадаєтеся Капуста часто стає здобиччю різних шкідників, але не поспішайте обробляти рослини хімічними препаратами. Є нешкідливіший спосіб.

Капуста часто уражується слимаками та гусеницями, врятувати врожай допоможе зубна паста. Щоб відвадити гусениць та слимаків від капусти, скористайтесь саморобним засобом з несподіваним інгредієнтом.

Приготувати ефективний засіб проти паразитів городники можуть власноруч. Для цього змішайте 1 маленький тюбик зубної пасти з 1 л води, залиште на 2 години, щоб вийшов настій. Ваш “відлякувач” гусениць і слимаків готовий. Просто перелийте рідину в пульверизатор і проведіть обприскування грядок із капустою.

Обробляти культуру потрібно не частіше ніж один раз на тиждень. Також постарайтеся створити перешкоду для шкідників. Досвідчені дачники рекомендують розкладати навколо ділянки з капустою подрібнену шкаралупу яєць або кропиву. Слимакам такі підручні матеріали точно не сподобаються.

Час садити насіння: що садити наприкінці серпня та у вересні


Залишити коментар