Пн. 29 Квітня 2024

Для чого зривати листя капусти

Для капусти цінний кожен листок. У період дозрівання в листі виробляються речовини, що позитивно впливають на лежкість голівок, і якщо ви збираєтеся зберігати качани, постарайтеся без необхідності листя не видаляти. Особливо це стосується цвітної капусти.

Про це пише «Флорист-Х». Видалення хоча б одного листка може скоротити ваш урожай як мінімум на 30%.

Видаляти можна тільки напівзогнилі листки: під час затяжних дощів листя капусти часто починає гнити, і зрізання уражених гниллю листків рятує качан.

Під час посухи та гіперактивного сонячного впливу капуста захищає свою головку від ультрафіолету двома-трьома листками. Якщо аномальна погода стоятиме надто довго, покривне листя почне сохнути, але видалити його можна буде тільки після того, як ви зріжете качан і готуватимете капусту до зберігання. Це засохле листя є перепоною для збудників грибкових захворювань, які намагаються проникнути в качан, тому зрізати сухе листя, поки капуста росте на городі, не можна.

Часто городники роблять помилку, видаляючи з капусти соковите, але пошкоджене листя, проте вони забувають, що сік, який сочиться зі зрізів, приваблює шкідників і збудників хвороб, які через рани намагаються проникнути в тканини рослини. Тобто, обрізаючи листя, ви сприяєте ураженню капусти шкідниками та захворюваннями. Крім того, кожен капустяний листок за рахунок фотосинтезу збільшує масу голівки та насичує її мікроелементами та вітамінами.

Колір гортензій можна змінити завдяки нехитрим маніпуляціям

 


Залишити коментар