Пн. 29 Квітня 2024

Пенсіонери отримають кошти від ООН

В уряді повідомили про додаткові виплати для пенсіонерів від Світової продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За словами Мельничука, уряд погодив пропозицію Міністерства соціальної політики щодо реалізації за участю спільного проекту щодо додаткових заходів щодо соціальної підтримки пенсіонерів, які проживають на територіях активних чи можливих бойових дій.

При цьому визначено механізм виплати додаткової грошової допомоги за рахунок коштів ООН отримувачам пенсій, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях активних чи можливих бойових дій, у яких розмір пенсійної виплати становить менше 3 000 гривень на місяць та не отримували з 01.03.2023 додаткових грошових виплат від міжнародних організацій відповідно до певних та закріплених домовленостей щодо реалізації програм (проектів) між Міністерством соціальної політики та відповідною міжнародною організацією (після заповнення форми на інформаційній платформі «еДопомога»(edopomoga.gov.ua), та/або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до постанови КМУ від 20.03.2022 N 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

Розмір додаткової грошової допомоги визначається як різниця між 3000 грн та пенсійною виплатою, але не може бути менше 100 грн. Тобто, якщо пенсіонер отримує, наприклад, пенсію 2400 гривень, то йому доплатять 600 гривень, якщо ж пенсія 2900 гривень, то доплата від ООН становитиме 100 гривень.

Ця категорія продуктів найменше здорожчала під час війни


Залишити коментар