Які продукти допоможуть стабілізувати гормональний фон

Гормони – це біологічно активні речовини, які передають інформацію від органу до органу. Вони відповідають за зростання і розвиток, цикли сну і неспання, частоту пульсу, артеріальний тиск, апетит та інші процеси в організмі.

При гормональних збоях виникають «нездорові» проблеми: ожиріння, атрофія м’язів, крихкість кісток, розвиток діабету та інші. Ознаки в гормональній системі даються взнаки такими проявами: часті перепади настрою, постійна спрага, різка втрата ваги.

Насамперед, звичайно, треба проконсультуватися з ендокринологом. Ну і включати у свій раціон продукти, які допомагають нормалізувати гормональний баланс.

  • Різні види капусти. Речовини, що містяться в капусті, допомагають організму усувати надлишок естрогену. Щоб овочі легше засвоювалися, їх треба готувати на парі.
  • Зелені листові овочі. Дефіцит заліза в організмі негативно впливає на баланс гормонів. А такі рослини, як шпинат, щавель, рукола, листовий салат, кріп, петрушка – натуральні джерела заліза.
  • Насіння льону. Воно також містить омега-3 і клітковину – харчові волокна, які подовжують наше життя. Дослідження довели, що регулярне вживання клітковини знижує ризик захворіти на серцево-судинні захворювання.

Залишити коментар