Ліки з паперу – новий винахід британських вчених

Британські вчені навчилися створювати знеболювальні з паперових відходів. Це дозволить зробити виготовлення ліків екологічним.  

Одним з основних компонентів, що використовуються у сучасній фармацевтиці є нафта. Ціни на чорне золото постійно змінюються, а його видобуток залежить від безлічі факторів. Це створює залежність медичної промисловості від одного ресурсу, який до всього – шкодить природі. Британські вчені знайшли альтернативний спосіб виготовлення ліків – паперові відходи, повідомляє Відкритий.

Йдеться про сполуку бета-пінен, що отримується із соснових дерев. Речовина є органічною та цілком безпечною для навколишнього середовища.

“Замість того щоб добувати більше нафти з-під землі, ми хочемо замінити це в майбутньому моделлю “біопереробного заводу”. У неї побічні хімічні відходи паперової промисловості застосовуються для виробництва цілого ряду цінних екологічно чистих хімічних речовин, які можна використовувати в різних областях, від парфумерії до парацетамолу”, – зазначив Джош Тіббетс, співавтор дослідження.

Винахідники створили апарат, що безперервно виготовлятиме з деревини скипидар, необхідний для ліків.

“Простіше кажучи, це дослідження схоже на перетворення купи сміття на скриню зі скарбами: з того, що зазвичай вважається відходами, створюється щось надзвичайно цінне і потрібне. Мало того, оскільки реактори безперервного потоку легше використовувати у великих масштабах, весь процес може стати практичною, повсякденною частиною виробництва ліків”, – кажуть дослідники.


Залишити коментар