Науковці представлять новий сорт ожини без кісточки

Стартап Pairwise залучив $90 млн на розробку та виведення на ринок фруктів і овочів з поліпшеними смаковими якостями, збільшеним терміном зберігання, покращеною врожайністю та зручністю збирання.

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій Pontifax та існуючий інвестор стартапу Deerfield Management Company.

Pairwise поліпшує властивості фруктів та овочів за допомогою CRISPR та інших способів редагування генів. Це набагато швидше і дешевше, ніж традиційні методи селекції.

Перш ніж розширитися на весь ринок, стартап обрав для себе кілька товарних категорій. Зараз Pairwise використовує CRISPR для зміни ДНК, щоб видалити гіркоту із зелені, насіння з зовнішньої сторони ожини та кісточки з вишень.

Ожину без кісточок Райан Репп, керівник відділу відкриття продуктів, обіцяє представити ринку у 2023-му. Вишню — пізніше.

 


Залишити коментар