Пн. 29 Квітня 2024

13 рецептів борщу: на Рівненщині встановили новий рекорд

У Млинові на Рівненщині відбувся фестиваль “Молодий борщ єднає Україну”.  Тут встановили  новий національний рекорд — “Найбільший об’єм молодого борщу, приготовлений за різними рецептами на одній локації”.

“Участь у фестивалі взяли понад 300 осіб, — розповідає організаторка заходу, голова ГО “Жіноча взаємоДія” Ольга Горкавчук. — Чому борщ? Бо це традиційна українська страва. А “молодий” борщ тому, що готується з того, що виросло на городі в цей період. Побачили, що у Національному реєстрі рекордів про молодий борщ жодної згадки. Тому подали заявку, яку залюбки прийняли”.

На фестивалі було представлено 13 регіональних борщів, які готували команди з Маріуполя, Харкова, Херсона, Луганська, Житомира, Запоріжжя, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської областей.

“Найбільше вразив полтавський борщ з галушками. Доволі оригінальна страва була й у млинівських господинь — борщ з вишнями, — каже Ольга Горкавчук. — Запорізький борщ подавали з печеною рибою, а маріупольський — з кількою. Учасники з Повчі Рівненської області у свій борщ додали 2 види м’яса та 3 види жирів”.

Загалом на фестивалі приготували 1208 літрів борщу.

На Львівщині варять буйволиний сир

 


Залишити коментар