Пн. 29 Квітня 2024

На Львівщині варять буйволиний сир

У селі Климець Сколівського району, що на Львівщині, розташоване фермерське господарство «Плай». Комплекс побудований у 2020 році.

На сироварні виготовляють козячий сир з грецьким та лісовим горіхом, з карпатськими травами, з паприкою та трюфелем (41 грн за 100г). В асортименті також є такі сири, як буррата, моцарела, сирні кульки з рікотти тощо.

Про це пише Zemliak.com.

Переробляють молоко на власній сироварні із сучасним обладнанням для виготовлення сирів. На сирній дегустації є можливість насолодитися гаудою, буйволінною моцарелою та бурратою. На фермі кажуть, унікальність молока буйволиць в тому, що жирність його може сягати 10%, а найголовніше — воно практично безлактозне. Тому його можуть споживати люди з непереносимістю лактози.

Працівники ферми пильно слідкують за чистотою, тому в продукції зовсім не відчувається різких запахів тварин.

«На фермі вирощують альпійських та зааненських кіз, корови симентальської породи та 30 буйволів азіатські водні, жирність молока яких може досягати до 10%, а найголовніше, що воно — безлактозне», — розповідають фермери.

Також на території ферми працює власний ресторан Карлсдорф. Особливою стравою нового ресторану є гарячий сир-раклет, який готується перед гостем на спеціальних тенах. Для цього над кожним бічним столиком передбачили витяжки, а за вікном можна спостерігати за тваринами, що випасаються на карпатських схилах.


Залишити коментар