Японські селекціонери вивели нову ягоду

Фермери Хоккайдо, другого за величиною острову у Японському архіпелазі, виростили абсолютно нову ягоду – круглу, соковиту і солодку, як диня, але трохи кислувату, як лимон.

Про це пише soranews24.

Нова ягода отримала назву лимонна диня. Наразі її вирощують в обмежених кількостях п’ять фермерів у місті Фурано, що на Хоккайдо. Ягода має округлу, як кавун, форму, без властивих шкірці дині смуг, а внутрішня частина – біла. Японська садівнича компанія Suntory Flowers, яка розробила Lemon Melon, заявила, що вони вивели її з сорту дині, спочатку імпортованого з-за кордону, над покращенням якого вони працювали протягом останніх п’яти років.

Нинішній продукт, змішаний з лимонами, є результатом незліченних експериментів щодо методів вирощування та часу збору врожаю , і це перший рік, коли вони можуть продавати їх.

Цього року фермери сподіваються зібрати 3800 лимонних динь. Зручно, що вони практично одного розміру, тому продають не на вагу, а поштучно. Вартість однієї — 3218 єн (822 грн). Всі, кому вдалося скуштувати цю незвичайну диню, кажуть, що вона добре освіжає в спеку та ідеально поєднує в собі солодкий і кислий смаки.

На українському ринку з’явився новий тренд — черевишня


Залишити коментар