Шампанське з бузини можна приготувати вдома

Цей напій вважають корисним, бо цвіт бузини має цілющі властивості. У квітах є аскорбінова кислота, ефірна олія, органічні кислоти, дубильні речовини, глікозиди самбунігрин і рутин. Gazeta.ua пропонує рецепт шампанського з бузини з ніжно-солодким квітковим смаком у домашніх умовах.

Інгредієнти:

Вода 10 л

Суцвіття бузини 15 шт.

Цукор 1 кг

Лимонна кислота 20 г

Спосіб приготування:

У відро або велику каструлю налийте 10 літрів води. Покладіть цвіт бузини, цукор і лимонну кислоту. Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте кришкою. Залишіть настоятися 3 доби у темному місці. За цей час напій стає жовтим і набуває легкий квітковий аромат.

Після процідіть напій через марлю. Розлийте по пляшках. Знову покладіть у темне прохолодне місце. Обов’язково кладіть пляшки в горизонтальному положенні — інакше вибухнуть.

Через 2 місяці шампанське з бузини буде готове. Відкривайте обережно — шампанське з бузини виходить дуже ігристим.

Клафуті з черешнею готують з коньяком


Залишити коментар