Клафуті з черешнею готують з коньяком

Клафуті – вишуканий французький десерт з ягодами, що смакує чи то як млинці, чи то як солодкий омлет. За приготуванням схожий на заливний пиріг: форма наповнюється ягодами та заливається тістом, подібним до млинцевого. 

Інгредієнти:

400 г черешень

60 г борошна

100-125 г цукру

2 яйця + 3 жовтки

200 мл молока

100 мл вершків 33% (або 30 г вершкового масла)

дрібка солі

1 столова ложка коньяку чи настоянки

цукрова пудра

Приготування:

Змішайте борошно та цукор. Додайте яйця та знов перемішайте. Можна взяти замість 2 яєць та 3 жовтків просто 4 яйця, але тоді ризик отримати омлетний присмак буде вищим. Влийте молоко, змішане з вершками чи розм’якшеним маслом, додайте сіль, перемішайте та поставте тісто в холодильник. Можна на пару годин чи взагалі на ніч.

Форму змастіть вершковим маслом та посипте борошном. Налийте в форму на 1 см тіста, поставте в духовку, розігріту до 200 С, та запікайте близько 5-7 хвилин, доки трохи загусне. Рівним шаром висипте на тісто ягоди та залийте рештою тіста. Запікайте 10-15 хвилин при 200 градусах, тоді зменште до 180 та продовжуйте готувати 30-40 хвилин. Якщо зверху сильно рум’яниться, а середина ще рідка, накрийте фольгою та готуйте, доки пропечеться.

Готовий клафуті пишний, проте потім трохи осідає: це нормально, адже тісто дуже ніжне. Хай десерт постоїть у вимкненій духовці 5-10 хвилин, тоді дайте йому вистигнути на столі й потрусіть цукровою пудрою.

Рецепт особливо смачних рогаликів


Залишити коментар