З пластикових пляшок роблять вертикальні ферми

Вироби із пластикових пляшок – дешевий та доступний спосіб прикрасити дачну ділянку, створити гарний декор для саду чи городу. Застосування пластикової тари для оформлення дачі – це ще й можливість зробити свій внесок у захист довкілля шляхом повторного використання відходів. Щоб виготовити корисні та практичні дачні вироби, знадобляться нескладні інструменти, уява та вільний час. 

Gazeta.ua розповість про способи використання пляшок, щоб створити функціональні і стильні елементи для вашого городу.

Добриво в пластикових пляшках

Наповніть порожні пластикові пляшки сумішшю поживних речовин і землі, щоб створити мініатюрні добрива для рослин. Виріжте невеликі отвори в дні кожної пляшки, щоб забезпечити полив і дренаж. Потім закопайте пляшки біля рослин, і вони поступово вивільнятимуть поживні речовини, сприяючи їх росту.

Вертикальні грядки із пластикових пляшок

Пластикові пляшки допоможуть заощадити місце на невеликих ділянках. У вертикальних конструкціях з дволітрових пляшок можна вирощувати квіти, трави, полуницю (садову суницю), деякі овочі.

Відріжте верхню частину пляшки, залишивши невеликий отвір для посадки рослини. Потім закріпіть пляшку на стіні або огорожі, заповнивши її землею і посадивши рослину. Таким чином, ви зможете використовувати вертикальний простір і створити дивовижний зелений куточок.

Пластикові пляшки для захисту рослин

З пляшок можна зробити чудовий захист від гризунів. Для цього візьміть дві пляшки, зріжте у них дно та верхні частини, а основу розріжте вздовж. Оберніть пластиком стволи і закріпіть конструкцію скотчем та мотузкою. Для стійкості нижню частину трохи прикопайте.

Це також допоможе запобігти пошкодженню від комах і погодних умов, дозволяючи рослинам безпечно рости і розвиватися.

Коли збирати цибулю і як її зберігати

 


Залишити коментар