Нд. 28 Квітня 2024

Найспекотніший день в історії: якою буде погода в липні

З кожним днем спека лише посилюється. А 3 липня визнано найспекотнішим днем на Землі за всю історію спостережень. Дослідники відзначають, що у цей день середньодобова температура на планеті вперше здолала бар’єр у 17°C. Цей показник перевищив попередній рекорд (+16,92°С), який був встановлений у 2016 році.

Науковці пов’язують таке аномальне потепління зі зміною клімату в поєднанні з явищем Ель-Ніньо.

“На жаль, він обіцяє стати лише першим в серії нових рекордів, встановлених цього року, оскільки збільшення викидів і парникових газів в поєднанні зі зростаючим явищем Ель-Ніньо піднімає температури до нових максимумів”, – говорять учені.

В Україні у всіх регіонах переважає спекотна погода. Синоптик Анатолій Прокопенко зробив довгостроковий прогноз Укргідрометцентру на липень. Так, за його словами, нинішній липень має бути теплішим на 2-3 градуси, ніж червень. Найвища температура повітря у липні – 41 градус тепла в тіні (південні та східні регіони).

«Комфортніше буде в гірських районах, там максимальна температура не вище +24-30 градусів, а середньомісячна становитиме 16-18 градусів тепла. Загалом цьогорічний липень прогнозується тепліше, ніж торік. Середня місячна температура виявиться вищою за норму на 1-2 градуси. Грози, шквали, сильні зливи відзначаються у липні на всій території України, тут винятків не буває», – підсумував синоптик.

Тому весь липень буде досить теплим, крім днів, коли прогнозуються дощі.

Місячний посівний календар з 4 липня

 


Залишити коментар