Пн. 13 Травня 2024

Місячний посівний календар з 4 липня

Місячний посівний календар допоможе розпланувати роботи на городі на кожен день липня. Липень – дуже загружений місяць для власників городу, саду чи клумби. До другого місяця літа практично всі рослини вже посаджені, але ще можна посіяти зелень і листові салати. Город поливають, підживлюють від шкідників.

З середини липня можна збирати врожай фруктів і ранніх овочів. Обрізають і прибирають з грядок рослини, які вже дали врожай. Щоб правильно розпланувати роботу на дачі, використовуйте місячний посівний календар на липень 2023. Він підкаже, чим зайнятися на ділянці кожного дня липня, і які дні найбільш врожайні.

4-6 липня – не дуже врожайні дні. Можна сіяти насіння огірка для осінньої теплиці, прибирати часник, саджати цвітну капусту для дорощування в теплиці. Також можна пересаджувати квіти з горщика на клумбу. Хороші дні для обрізання квітів, які відцвіли. Не рекомендується поливати і підгодовувати рослини.

7-8 липня – сприятливі дні для посадки будь-яких квітів, а також м’яти, редису, картоплі другого врожаю. Обрізка полуниці, підв’язування і пасинкування томатів. Можна посадити огірки і пекінську капусту для дорощування в теплиці. Поливання і підгодівлі дуже помірні, а обрізки і обробки отрутохімікатами заборонені.

9-10 липня – не дуже родючі дні. Сіяти і садити нічого не варто, але можна пересадити квіти з горщиків на клумбу. Проводиться прибирання часнику, картоплі, кущів полуниці. Можна видаляти сухі гілки дерев, косити газон, підстригати живопліт і обрізати квіти, які вже відцвіли. Також можна збирати фрукти і ягоди на зберігання і консервацію.

11-13 липня – дуже врожайний період. Можна сіяти зелень, листовий салат, садити капусту, селеру і пастернак для дорощування в теплиці. Хороші дні для посадки цибулинних квітів, прищіпки троянди і петунії, скошування газону. У саду обрізають дерева і видаляють порожні грона винограду. Не рекомендується рихлити грунт і підгортати картоплю.

14-15 липня – посів зелені, пряних культур, м’яти. Збір врожаю часнику, молодої картоплі, цибулі, моркви. Хороші дні для посадки в’юнких і ампельних квітів. В саду можна білити дерева і обприскувати їх від шкідників. Не рекомендується поливати, пікірувати і пересаджувати рослини.

16-18 липня – дні молодика. Посівний календар не радить працювати з рослинами, оскільки вони стають дуже вразливими.

9-20 липня – викопування картоплі, збирання врожаю на зберігання, перекопування грунту підгортання картопляних грядок, боротьба з комахами-шкідниками. В саду можна збирати агрус, малину і смородину, а також обрізати гілки після плодоношення. Для посіву більшості культур період неродючий. Також не рекомендується підгодовувати рослини.

Посівний календар на липень 2023
Посівний календар на липень 2023

26-27 липня – посів шпинату, зелені, листового салату, щавлю, базиліка. Можна збирати урожай для швидкого вживання, але не для тривалого зберігання. Хороші дні для посіву будь-яких квітів. Не рекомендується викопувати молоду картоплю, прищипувати і пасинкувати рослини.

28-29 липня – можна сіяти багаторічну цибулю і редис, а також огірки для дорощування в теплиці. Хороші дні для збору врожаю для зберігання і заморозки. Можна робити соки і консервацію з фруктів і ягід. Також можна боротися з хворобами, шкідниками, бур’янами, обрізати хворі частини рослин. Не рекомендується поливати рослини, пересаджувати і працювати з корінням.

30-31 липня – висадка розсади огірків і помідори для дорощування в теплиці. Посів багаторічних і ампельних квітів, м’яти, кольрабі, цвітної капусти. Підживлення ділянки органічними і фосфорними добривами. Обрізка вусів полуниці. Збір молодої картоплі, кукурудзи та ягід. Не рекомендується пошкоджувати коріння рослин.


Залишити коментар