4 овочі, які можна висіяти в липні

У липні на городі не лише збирають урожай ягід, зелені, деяких фруктів та овочів. Ще можна встигнути посіяти деякі культури, щоб до осені отримати непоганий урожай. Але зробити це потрібно на початку місяця. Поради про те, що посіяти на початку липня, зібрала Gazeta.ua.

Досвідчені городники називають принаймні чотири культури, які можна встигнути посіяти на початку другого місяця літа.

Морква

Початок липня ‒ останній шанс посіяти моркву. Вона добре витримує нестачу вологи. Але може постраждати від морквяної мухи. Тому поливати моркву слід регулярно, але перезволожувати не потрібно.

Редиска

Щоб урожай редиски був регулярним, її потрібно сіяти раз на два тижні. Тому від початку липня її ще можна посіяти кілька разів. Насіння бажано вкидати у вологий і добре піддобрений ґрунт.

Китайська листкова капуста

Цей вид капусти можна сіяти на початку липня. Важливо, щоб було багато сонячного світла, а грунт при сівбі був вологим. Китайську листкову капусту також потрібно регулярно поливати та пікірувати.

Буряк

Буряк також можна сіяти в липні, але не надто пізно. Цей овоч дуже любить сонце і не терпить холодної погоди. Буряки потрібно регулярно поливати.

Усі ці культури в липні бажано сіяти приблизно на 2,5 см у глибину і на 5 см одне від одного. Не забувайте регулярно їх поливати. А як тільки рослини приживуться, їх можна прорідити до 10 см одне від одного, щоб коріння мало місце для зростання. Коли стебла піднімуться, землю краще замульчувати, щоб зберігалась волога.

Коли збирати цибулю і як її зберігати


Залишити коментар