Салат з курячою печінкою та квасолею можна приготувати на свята

Цей салат виходить ситний і смачний. Тому готувати його можна як на будень, так і на свята. Інгредієнтів тут небагато і всі вони є практично у кожної господині в холодильнику.

Інгредієнти:

150 г  квасолі червоної

150 г курячої печінки

1 цибулина

0,5 шт. моркви

петрушка – на смак

1 зубчик часнику

70 г майонезу

сіль, перець – на смак
3 ст. л. олії

Спосіб приготування:

Червону квасолю замочити на ніч у холодній воді. Вранці злити з неї воду, перекласти квасолю в каструлю, залити чистою водою й покласти на вогонь. Варити квасолю під кришкою на середньому вогні до м’якості приблизно 1,5 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Заєць” – традиційна страва до великоднього столу

Курячу печінку помити, обсушити й нарізати невеликими шматочками. Розігріти на сковороді трішки олії. Викласти нарізану печінку, посолити й поперчити. Обсмажувати, помішуючи, на сильному вогні до утворення підсмаженої скоринки, приблизно 5-6 хвилин.

Обсмажену курячу печінку перекласти на паперові рушники, щоб стекла зайва олія.

Цибулю та моркву очистити та промити. Цибулю нарізати півкільцями, моркву – великою соломкою. Обсмажити цибулю і моркву на олії, що залишилася після печінки, помішуючи впродовж 4 хвилин.

Перекласти курячу печінку в глибокий салатник, додати відварену червону квасолю, подрібнену петрушку, дрібно нарізаний часник, остиглі цибулю та моркву. Заправити салат майонезом, посолити, поперчити та перемішати.


Залишити коментар