До торта “Чорний ліс” додають вишні

Любите поєднання шоколаду, ванільного вершкового крему і вишень з кислинкою? Тоді цей торт вам сподобається!

Інгредієнти:

Бісквіт:

160 г борошна

30 г какао

10 г розпушувача

5 яєць

200 г цукру

100 мл молока

70 г олії

Крем:

700 г сметани або вершків

150 г цукру,

2 ч. ложки желатину (+50 мл води)

ваніль,

300 г вишень (+70 г цукру).

Спосіб приготування:

Змішати сухі інгредієнти. Яйця збити з цукром до пишності, влити молоко, олію, збити, додати суху суміш, збити на малій швидкості. Випікала у 2 формах діаметром 20 см або в 1 формі 26 см при температурі 180 ОС до сухої зубочистки. Коли охолоне, замотати у пакет і залишити на ніч, розрізати на коржі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт святкового торта “Сваха”

Вишню покласти у сотейник, додати цукор, довести до кипіння, злити сік, охолодити. Сметану або вершки збити з додаванням цукру і ванілі. Желатин залити водою, а коли набрякне, підігріти до розчинення, злегка охолодити. Влити тонкою цівкою в крем, не припиняючи його збивати. Дати крему трохи схопитися.

Коржі перемастити кремом, посипаючи вишнями. Збирати краще у роз’ємній формі. Прикрасити на свій смак.


Залишити коментар