Рецепт святкового торта “Сваха”

Цей торт пасуватиме до святкового столу. Тому сміло можете пекти його на Великдень. Гості оцінять. Обіцяємо, буде дуже смачно!

Інгредієнти:

Тісто:

300 г борошна;

6 жовтків;

1 скл. цукру;

3 ст. ложки масла або маргарини (розтопленого);

3 ст. ложки сметани;

1 ст. ложка розпушувача.

Білкова маса:

6 білків;

1 скл. цукру;

2 ст. ложки какао.

Додатково:

100 г шоколаду потертого (можна і більше);

1 скл. горіхів подрібнених (можна замінити або на родзинки або арахіс).

Форма 25 на 27 см, склянка 250 мл.

Спосіб приготування:

Жовтки розтерти з цукром, додати решту компонентів і замісити тісто (виходить як густа сметана). Поділити на 3 частини.

Для білкової маси збити білки, поступово додати цукор і вкінці какао. Має вийти стійка густа піна. До неї додати подрібнені горіхи й акуратно вимішати. Поділити на 3 частини.

Кожен корж розрівняти ложкою по деку (застеленому пергаментом), викласти на нього 1/3 білкової маси з горіхами й зверху посипати потертим шоколадом. Випікати при температурі 170 °C до легкої рум’яності (20-30 хв). Випекти так 3 коржі.

Крем: перемастити кремом з масла і вареного згущеного молока. Збити  300-400 г масла, по ложці ввести 300-400 г вареного згущеного молока.

Можна робити із кавовим кремом: 100 мл води, 2 ст. ложки розчинної кави (або 100 мл міцної завареної кави), 1 скл. цукру, 4 жовтки – заварити на водяній бані, остудити й збити з 0,5 кг масла.

Гарненько притиснути коржі, щоб при нарізанні не розшаровувався. Поставити на кілька годин у холодильник.


Залишити коментар