Чи потрібно мити курячі яйця і чим це може загрожувати

На думку експертів кутикула, якщо з яйцями “поводитись” правильно, захищає продукт не лише бактерій, а й взагалі забруднень та від зневоднення.

Загалом яйця мити перед зберіганням не потрібно. Тому що під час миття ви видалите захисну кутикулу, яка називається муцином. Якщо змити муцин, який захищає пористу поверхню шкарлупи, в яйця можуть проникнути бактерії та мікроби.

В доповіді комісії Ради про зміни у споживанні, миття та маркування яєць вказано, що інфекція може потрапляти в продукт через інфекцію яєчників або яйцеводу курей та через шкаралупу з пташиного посліду або пилу, які є в гнізді. Миття яєць не допоможе, якщо інфекція вже потрапила в них, якщо ні — може збільшити ризик забруднення його вмісту.

Тому, якщо мити яйця — це лише збільшить ризик їхньої крихкості та проникнення забруднень та інфекцій через їхню шкарлупу. Мити яйця перед тим, як покласти їх у холодильник, не можна. Якщо зразу споживати яйце, його варто помити, щоб захистись від потенційних інфекцій.

Що ж робити з яйцями, щоб зберігати їх, якщо яйця брудні? Можна просто покласти їх в холодильник і після цього помити руки. А можна перед цим протерти їх вологою тканиною.


Залишити коментар