![](https://tenews.org.ua/wp-content/themes/uanews-te/assets/img/ads/electric-banner-s.gif)
Науковці винайшли новий сорт картоплі, яка має специфічну властивість
![](https://agroter.com.ua/wp-content/uploads/2022/01/kartoplya.jpg)
Дослідники Ботанічного інституту Університету Кастилії-Ла-Манчі (UCLM) (Іспанія) і група геноміки рослин і біотехнології IBMCP-CSIC створили картоплю, збагачену шафраном, яка містить більше антиоксидантів.
Про це повідомляється на сайті навчального закладу.
Дослідницька група вживила в рослину картоплі гени шафрану для синтезу кроцинів і пікрокроцину (відповідають за органолептичні та лікувальні властивості шафрану), отримуючи бульби картоплі з 360 мкг/г кроцинів і 800 мкг/г пікрокроцину в сухій речовині.
Ця модифікована картопля має більшу антиоксидантну здатність.
«Це багатообіцяюча ознака потенційної користі для здоров’я, яку можуть мати ці напрямки дій», – заявили дослідники.
Вчені спробували різні методи приготування, що дозволило їм з’ясувати, що ці сполуки мають високу біодоступність.
Залишити коментар