Гуакамоле – мексиканська страва на українській кухні
Гуакамоле – це універсальна мексиканська страва, яку вигадали ацтеки задовго до іспанської колонізації. Основні інгредієнти гуакамоле – це авокадо та лимонний сік. Вживати можна як соус, закуски або ж гарніру. Приготування класичного гуакамоле займає небагато часу і не вимагає великих зусиль. Цей незвичайний поживний соус можна вранці додавати до гарячих бутербродів або використовувати як закуску до традиційної яєчні. Замість лаймів можна взяти лимони, експериментувати з додаванням прянощів або трав варто обережно, щоб не перебити своєрідного смаку авокадо.
Інгредієнти:
- авокадо середнього розміру – 2 шт.;
- сік лайма – 10 мл;
- оливкова олія холодного віджиму – 5 мл;
- чорний перець – 2 мг;
- сіль – 2 мг.
Приготування:
Вимити авокадо, розділити навпіл, вийняти кісточку, зняти шкірку.
Змішати з лаймовим соком, подрібнити у блендері до пюре.
Додати оливкову олію, сіль, перець та збити.
Залишити коментар