Заливний пиріг з грушами готується за лічені хвилини
Пропонуємо вам приготувати смачний пиріг з грушами. Для цього пирога вам знадобиться 4-5 груш. Крім цього підготуйте:
● 150 г борошна;
● 3 середніх яйця;
● ½ склянки сметани;
● 1 склянку цукру;
● 50 мл рослинної олії;
● ¼ ч.л. солі;
● 1,5 ч.л. розпушувача;
● ванілін;
● цукрова пудра для посипки.
Спосіб приготування:
Тісто для цього пирога готується буквально за три хвилини, тому спочатку приготуйте груші: помийте, обсушіть їх, зріжте шкірку та подрібніть на скибочки товщиною 1-1,5 см.
Тепер можна зайнятися тістом. В глибокій мисці збийте яйця з цукром до утворення світлої маси, додайте сметану та сухі інгредієнти. Наприкінці влийте у тісто олію і добре перемішайте.
Застеліть форму для випікання пергаментом, змащеним олією чи вершковим маслом, вилийте половину тіста, розкладіть на ньому одним шаром скибочки груш та залийте їх рештою тіста.
Струсіть форму, щоб тісто добре проникло між грушами та рівномірно розподілилося на поверхні.
Пиріг випікається упродовж 50-60 хвилин при температурі 175-180℃ (ставте пиріг у розігріту духовку). Коли пиріг охолоне, вийміть його з форми та посипте цукровою пудрою.
Залишити коментар