Вартість овочів борщового набору в Україні поступово зростає
Після незначного зниження цін на ріпчасту цибулю тижнем раніше, продавці почали поступово підвищувати відпускні ціни на наявні обсяги цибулі. Причиною цього було зменшення пропозиції цибулі на ринку, як з місцевих господарств, так й імпортної, пише SEEDS.
Про це повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».
За результатами звітного тижня на українському ринку підвищилися відпускні ціни й на моркву. У першу чергу, підвищились мінімальні межі раніше установленого діапазону саме через розпродаж фермерами продукції середньої та низької якості.
Якщо тижнем раніше з тепличних овочів в Україні дорожчали винятково томати, то у цей проаналізований період, почали додавати у ціні й тепличні огірки. Учасники ринку пов’язують цю ситуацію з перебоями постачань тепличних овочів з Туреччини. Саме через той факт, що Туреччина є головним постачальником огірків й томатів на український ринок у цей період часу, зменшення обсягів постачань продукції відразу відображаються на відпускних цінах в Україні.
Фахівці зауважують, що подальшого стрімкого зростання цін на томати й огірки очікувати не варто. Наразі, попит на огірки та томати в Україні знижується протягом останніх декількох тижнів і якщо відпускні ціни у цьому сегменті будуть зростати й надалі, попит на цю продукцію наблизиться до нульової позначки.
Що стосується овочів борщового набору, перспективи подальшого зростання цін практично по усіх позиціях досить вірогідні. Якщо з обсягами картоплі у місцевих виробників наразі суттєвих проблем немає, то по усім іншим позиціям, особливо у сегменті цибулі, проблеми з пропозицією можуть виникнути вже найближчим часом.
Залишити коментар