Нд. 28 Квітня 2024

Ізраїльські науковці використали листя броколі для боротьби з хворобами культур

Ізраїльські дослідники розробили спрей для захисту посівів на основі воску, який міститься на листі лотоса та броколі. Вони імітували антиадгезійні кристали воску на їх листі, які природним чином перешкоджають прикріпленню хвороботворних мікроорганізмів до рослини, повідомляє Hortidaily.

Окрім запобіганню хворобам, які знищують третину всіх продовольчих культур, його можна налаштувати для захисту від сонячних променів і збору води від конденсату. Щоб лікувати грибкові захворювання, фермери змушені використовувати синтетичні фунгіциди, які є ефективними, але їх надмірне використання та неправильне використання має руйнівний вплив – наприклад, вони дуже токсичні для диких тварин і патогени стають стійкими до фунгіцидів після кількох років впливу.

Дослідники отримали грант у розмірі 1,5 мільйона доларів  від EIC Pathfinder, інструменту Європейської ради з інновацій для підтримки ранніх стадій розробки високоризикованих технологій із високим прибутком, які можуть призвести до наукових проривів і справити реальні зміни.

Професор Покрой і Сігал продемонструють можливості SafeWax на виноградній лозі, дуже важливій культурі для економіки, навколишнього середовища та культури Європи. Він дуже сприйнятливий до грибкових захворювань і обробляється частіше, ніж будь-яка інша культура.


Залишити коментар