Чт. 10 Жовтня 2024

Пиріг з гарбуза – здивуйте рідних смакотою

Інгредієнти:
– 2 листи тіста листкового бездріжджового
– 300 г гарбуза
– 150 г сир твердий (замість твердого сиру можна взяти сулугуні)
– 1 цибуля ріпчаста
– 1 яєчний жовток
– оливкова олія, сіль

Приготування:

Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і скропити 2 ст. ложками оливкової олії. Розігріти сковороду-гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох сторін практично до готовності.

Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігріти оливкове масло і обсмажити цибулю.

Сир натерти на крупній тертці.

Лист вистелити папером для випічки. Тісто попередньо розморозити, потім один пласт злегка розкачати, так щоб вийшов прямокутник, і укласти його на лист.

На тісто, відступаючи від країв на пару сентиментів, викласти цибулю і обсмажену гарбуз, зверху посипати натертим сиром.

Другий пласт тіста розкачати в прямокутник трохи більшого розміру, ніж перший, і накрити їм зверху пласт з начинкою, щільно притиснувши краї.

Жовток посолити, злегка збити, змастити пиріг і гострим ножем зробити діагональні неглибокі надрізи.

Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин.


Залишити коментар