У Румунії встановлять першу вертикальну теплицю

«Це масштабний екологічний та розумний сільськогосподарський проєкт, орієнтований на нові тенденції здорового споживання та відповідальний за принципи сталого розвитку ООН», — кажуть розробники.

Весь операційний цикл установки був врахований для розробки стійких методів ведення бізнесу в довгостроковій перспективі, тому теплиця була побудована в безпосередній близькості від логістичного центру Kaufland Ploiesti, щоб скоротити транспортно-логістичний ланцюжок та вплив на навколишнє середовище, повідомляє EastFruit з посиланням на Romania-Insider.

«Green Hub Kaufland від Ultragreens – це більше, ніж стійкий проєкт. Це новий етап нашого партнерства з Ultragreens, завдяки якому ми розширюємо асортимент мікротеплиць та свіжої зелені, доступних у гіпермаркетах Kaufland. Це передові, енергоефективні технології, які забезпечують модель відповідального сільського господарства відповідно до міжнародних екологічних стандартів», — каже Марко Хессль (Marco Hößl), генеральний директор Kaufland у Румунії та Республіці Молдова.

Виробничий підрозділ розташований у сучасному промисловому цеху площею 180 квадратних метрів та площею вирощування 1250 квадратних метрів, отриманим шляхом перекриття семи площ вирощування.

Рослини ефективно вирощуються цілий рік у гідропонній системі, при цьому споживання води становить лише 5% від того, що використовується у традиційному сільському господарстві, а виробничі цикли варіюються від 10 до 20 днів. Для вирощування рослин використовується ультрафіолетове випромінювання, світлодіодні лампи відрізняються мінімальним енергоспоживанням, а закрита вертикальна система вирощування дозволяє вести більш стійке сільське господарство, крім забруднення ґрунту пестицидами та добривами.

Щорічна продукція хаба — близько 60 тонн — повністю розподілятиметься у мережі гіпермаркетів.

«Два роки тому ми встановили перші теплиці Micro у магазинах Kaufland у Бухаресті, при цьому рослини вирощувалися безпосередньо у гіпермаркетах – це був наш перший крок до створення гіперлокалізованого міського сільського господарства. Ми завжди вважали рішення для вертикального землеробства у приміщенні відповіддю на деякі з найсерйозніших проблем, з якими люди стикаються сьогодні у світі: нестача продуктів харчування, які не містять пестицидів, нестабільність поставок продуктів харчування, забруднення довкілля та розтрата ресурсів.В особі Kaufland ми знайшли ідеального партнера, з яким ми впроваджуємо інновації прямо тут, вдома, для стійкого та надійного сільського господарства, яке поєднує у собі переваги здорової їжі та соціально відповідальне майбутнє», — зазначає Крістіан Тюдор, засновник Ultragreens.

 


Залишити коментар