Час садити рокамболь

Рокамболь  на  вигляд  – великі головки часнику, які в кілька разів перевищують традиційні. Відрізняються м’яким змішаним цибулево-часниковим смаком і ароматом.  Як виростити екзотичний овоч, тим паче його можна садити восени,  розповіла городниця з Вінниччини Інна Суверток.

– Рокамболь прекрасно росте в різних кліматичних умовах, стійкий до захворювань і швидко розмножується. Його відмінна риса від звичайного часнику — формування в перший рік життя великих однозубок, а в кінці вегетативного сезону «діток». У великій луковиці від 4 до 8 зубчиків, залежно від їх розміру, при цьому чим більше зубчики, тим менше їх в головці. Рокамболь, на відміну від зимових сортів часнику, чудово зберігається — практично всю зиму, до квітня. Якщо додати в засмажку і все, що печеться, там такий букет розкривається, дуже ароматний, неймовірний. Люди раз спробують і потім не зможуть відмовитись. Станете рокамболевим наркоманом. Від цибулі він взяв вагу, а від часнику — вигляд і присмак, – пояснює жінка.

За словами городниці, посадка озимого часнику рокамболь доводиться, як правило, на вересень-жовтень. Адже в цей відрізок часу важливий для успішного вкорінення часнику. „Дітки“ часнику покриті подвійний міцної лускою (укривною скоринкою), що заважає нормальному проростанню рослини. Тому перед посадкою верхню жорстку шкірку знімають.

 


Залишити коментар