Пн. 29 Квітня 2024

Червонокачанну капусту маринують 4 години

Інгредієнти:

600 г червонокачанної капусти

1 морквина

2 великі зубчики часнику

0,5 ст. ложки солі

Маринад:

1 ст. ложка цукру

1 ч. ложка зернят коріандру

1 лавровий листок

8 горошин чорного перцю

250 мл води

50 мл яблучного оцту

1 ст. ложка насіння кропу

Спосіб приготування:

Червонокачанну капусту нарізати якомога тонше, бо вона грубша за білу. Моркву натерти на грубій тертці, додати до капусти. Туди ж додати натертий на дрібній тертці часник та сіль.

Маринад. У ківш покласти всі інґредієнти, крім оцту. Довести до кипіння і варити 2 хв. Влити оцет і знову довести до кипіння. Вилити маринад у миску з овочами, процідивши його через друшляк, щоб прянощі не потрапили в капусту.

Все добре перемішати. Дати охолонути й перенести в холодильник на 3−4 год. Подавати, присмачивши соняшниковою олією


Залишити коментар