Пн. 29 Квітня 2024

Мурах допоможе позбутися варення

Мурашники на дачі є причиною поганої схожості насіння (комахи часто знищують проростки), пошкодження коренів дорослих рослин та поширення колоній попелиць. Впоратися з цією напастю можна тільки регулярними заходами захисту ділянки, але переможені одного разу мурахи завжди можуть повернутися.

Борються зі шкідливими комахами народними методами та покупними засобами:

Найбезпечніший спосіб боротьби – манна крупа, яку змішують із цукровою пудрою. Може  допомогти звичайне пшоно, не з першого разу, але через кілька таких “процедур” мурах не стане. Насипати на місця проживання мурах крупу і злегка прикопати.

Проти мурах також ефективна суміш сухих дріжджів, цукру та варення (1:1:1).

Приманки із борної кислоти готують, змішуючи 1 ч. л. будь-якого варення з 5 г порошку кислоти та 100 мл води.
Отруту розкладають по кришках і розставляють поруч із мурашиними стежками.

Можна розвести 500 мл нашатирного спирту в 5 л води й вилити отриману рідину на мурашник. Потім «мурашиний будинок» накривають плівкою, щоб запобігти випару нашатирю.

Схожим способом з мурахами борються за допомогою гасу: на 5 л води беруть 200 мл гасу та перемішують рідину. Окріп проти мурах (по 10 л на колонію) застосовують тільки на віддаленні від садових рослин, щоб не пошкодити коріння.

Як пастки біля мурашиних стежок закопують стаканчики з підсолодженою водою, а стовбури плодових дерев обертають липкими ловчими поясами.

Покупні засоби випускаються у вигляді гранул, аерозолю, порошку та спеціальних пластикових пасток. Щоб відлякати комах, на ділянці корисно посадити ефіроолійні та пряні рослини: лаванду, мелісу, м’яту.


Залишити коментар