Таратута – старовинна українська страва, яка готується з буряка

Чим частіше ми будемо готувати старовинні українські страви, тим швидше вони увійдуть у наше повсякденне життя. Одна з моїх улюблених страв – таратута, яка готується з вареного буряка, солоних огірків і квасу. Виходить дуже смачно.

ІНГРЕДІЄНТИ

2 буряки

1-2 зелених кисло-солодких яблука

1 маленька цибуля

500 мл бурякового квасу

сік ½ лимона (для заправки)

2 солоні огірки з розсолом

1 ст. л. хрону

сіль, перець до смаку

КРОК 1
Візьміть два буряки, помийте, обсушіть і загорніть у фольгу. Поставте запікатися при температурі 180 градусів приблизно 1 годину 15 хвилин. Після приготування залиште буряк остуджувати. Наріжте дрібними скибочками.

КРОК 2
Солоні два огірки поріжте соломкою. Так само зробіть і з 1-2 яблуками, а одну ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями.

КРОК 3
Змішайте буряк з огірками та яблуками, додайте 1 ст. л. хрону та лимонний сік до смаку, залийте 500 мл бурякового квасу та розсолом. Перемішайте, після додайте сіль і перець до смаку.

КРОК 4
Дайте настоятися приблизно 1 годину в холодному місці. Подайте охолодженим.


Залишити коментар