Унікальне підприємство з виробництва сепараторів хоче переїхати на захід України

Завод «АЕРОМЕХ» 20 років виробляє унікальні сепаратори. Вони сортують насіння перед посівом, а ще – заморожені ягоди та навіть кавові боби! Повідомляє ШоТам.

«Перша фракція – це камневідборник, сюди потрапляють крупні та великі домішки каміння, болти. Найцінніше – це друга, третя фракції. Сюди відбирається найповноцінніше, високоврожайне насіння, яке потім дає надбавку до врожаю», — розповідає комерційна директорка заводу «АЕРОМЕХ» Ірина Чернобай.

У 2014 році, коли у Луганську почалася війна, завод розграбували та знищили. Олександр та Ірина змогли забрати з собою лише флешку з кресленнями сепараторів. Усе починали спочатку у Кремінній на Луганщині. За 8 років мали 8000 м² виробничих площ, понад 60 робітників. І замовлення зі всього світу – Європи, Африки, США та Канади.

Все знову перекреслила війна

«Початок повномасштабної війни застав мене вдома. Я досі не можу це відчуття передати, коли до останнього сподівався, що це мине нас», — каже Олександр Чернобай, керівник заводу «АЕРОМЕХ».

Родині довелося знову шукати безпечне місце.

«Вивезти нам вдалося небагато, лише пару зварювальних апаратів, контактну зварку і все, що влізло в один бусик. Але найголовніше — це люди. Ті, які в нас повірили та зараз працюють разом з нами», — Олександр Чернобай, керівник заводу «АЕРОМЕХ».

Шукають приміщення на 1000 м²

Разом з Олександром та Іриною виїхало 8 родин працівників. Орендували приміщення у селищі Єрки на Черкащині та поновлюють виробництво. Але на зиму підшукують більш комфортне місце, де можна розширити виробництво та розселити працівників.

«Ми шукаємо нову локацію. Нам потрібні виробничі потужності десь приблизно тисячу квадратних метрів, з деяким обладнанням для металообробки», — каже комерційна директорка заводу «АЕРОМЕХ» Ірина Чернобай.

Ірина та Олександр шукають простір для релокації у центрі або на заході України. Вони вірять, що зможуть відновити справу свого життя у новому безпечному місці.


Залишити коментар